Kućni DNK Test Očinstva

QUEST® DNK Test

quest-dnk test ocinstva

Kućni DNK Test Očinstva

QUEST® DNK Test

100% Pouzdano

100% Poverljivo

100% Bezbolno

10 dana do rezultata*

Rešite nedoumicu očinstva za manje od 10 dana. QUEST DNK test je prvi i jedini test koji možete uraditi u kućnim uslovima potpuno anonimno. Preciznost testa je zagarantovana jer iznosi preko 99,999%.

Ako imate nedoumice vezano za potomstvo, sada ih možete razrešiti.  QUEST® kućni test za utvrđivanje očinstva može rasvetliti neka pitanja na koja niste imali odgovore. Test se zasniva na činjenici da svaka osoba nosi tačno polovinu očevih i polovinu majčinih gena, odnosno po 50% očeve i majčine DNK, koja je nosilac gena i osnov biološkog nasleđivanja. 

Kako se utvrđuje očinstvo?

Ispitivanjem određenih genskih markera dobijaju se profili svakog ispitanika. Analiza se zasniva na upoređivanju DNK profila deteta i potencijalnog oca. Uzorci DNK koje će se upoređivati izoluju se iz briseva koji se dostavljaju laboratoriji na analizu.  

Ko prikuplja uzorke?

Uzorke za kućni test za utvrđivanje očinstva prikupljaju sami pacijenti, odnosno ispitanici. U kutiji seta koji će vam biti poslat na kućnu adresu nalazi se sve što je potrebno da biste poslali svoje uzorke na analizu. Dobićete briseve, detaljna uputstva kako da ispravno prikupite uzorke, kako da ih obeležite i već popunjene koverte sa plaćenom poštarinom.

Rezultati ovog testa su samo za ličnu informaciju i ne mogu se koristiti u pravne svrhe

quest-dnk test ocinstva-pakovanje

DNK Test očinstva sadrži:

·  Uputstvo za testiranje

·  Brisevi za testiranje

·  Koverta za slanje 

IZVEŠTAJ testa očinstva

Izveštavanje o očinstvu

DNK profil deteta je uvek kombinacija polovine očevih markera i polovine majčinih markera. Ako testirani (potencijalni) otac ne deli odgovarajuće markere sa detetom, tada se testirani čovek isključuje kao biološki otac (on nije otac) i na izveštaju će pisati „isključeno očinstvo“. Ako se DNK profili podudaraju, otac se ne isključuje (on jeste otac), pa će na izveštaju pisati „ nije isključeno očinstvo“ i dodatno će biti naznačena verovatnoća očinstva (obično veća od 99,99%).

    • Rezultati se dostavljaju isključivo testiranim osobama i/ili zakonskom staratelju za maloletno dete
    • Rezultat se dostavlja na unapred dogovoreni način označen na zahtevu za testiranje
    • Rezulati se mogu očekivati  10 dana nakon prijema uzoraka

POUZDANOST DNK Testa Očinstva

 Pouzdanost testa

  • Garantovana je preciznost testa

  • Garantovana je poverljivost  u čuvanju i obradi Vaših zvaničnih podataka

Za testiranje je potrebno priložiti briseve bukalne sluznice (unutrašnje strane obraza) za svaku testiranu osobu. Test je namenjen testiranju 1 deteta i 1 potencijalnog (mogućeg) oca, kao i biološke majke. Testiranje majke nije obavezno, ali se preporučuje. U retkim situacijama kada postoje mutacije na samim genskim markerima koji se analiziraju, laboratorija može tražiti da se naknadno pošalje uzorak biološke majke radi potvrde rezultata. Zbog toga je dobro poslati i uzorak majke, ali nije obavezno.

dnk test ocinstva-quest test