Kompanija Quest DNK Test poštuje sve zakonske odredbe o zaštiti podataka.

Quest DNK Test je sa svih stranica na našem internet sajtu postavio linkove ka ovom obaveštenju o zaštiti podataka, ukoliko na nekoj stranici nema ovog obaveštenja, to je usled tehničkog propusta. U ovakvim slučajevima, pristup našoj politici privatnosti je moguć putem početne stranice internet sajta.

 

O svakoj novoj dopuni, odnosno ažuriranju obaveštenja o zaštiti podataka ćete biti obavešteni putem objavljivanja na ovoj stranici kako biste uvek bili upoznati sa obimom i vrstom podataka o ličnosti koje Quest DNK Test čuva, i za koje svrhe obrađujemo i koristimo podatke.

 

1. Opšte informacije o prikupljanju podataka o ličnosti

 

a ) Kompanija Quest DNK Test prikuplja vaše podatke o ličnosti u skladu sa zakonskim zahtevima za zaštitu podataka. Svaka informacija koja se odnosi na identifikovano ili fizičko lice koje se može indentifikovati (ime, adresa, e-mail adresa, ponašanje korisnika itd.) se smatraju podacima o ličnosti.

 

b) Odgovorno lice u skladu sa propisima o zaštiti podataka o ličnosti je Quest DNK Test. Za sva pitanja koja se odnose na zaštitu podataka o ličnosti možete nam pisati na kontakt@dnktest.rs.

 

c) Ukoliko ste mlađi od 15 godina, potrebno je da pribavite saglasnost roditelja, ili zakonskog staratelja pre nego što podatke o ličnosti dostavite kompaniji Quest DNK Test

 

d) Pravni osnov za obradu vaših podataka o ličnosti je definisan primenljivim propisima o zaštiti podataka o ličnosti. U zavisnosti od dopustive svrhe koja je opisana u nastavku, obrada vaših podataka se vrši pod uslovom da ne prevazilazi vaše interese, osnovna prava i slobode.

 

2. Vaša prava

 

U skladu sa svim primenljivim propisima koji se tiču zaštite podataka o ličnosti možete ostvariti sledeća prava:

  • Prava na informisanost
  • Prava na žalbe
  • Prava na brisanje, odnosno “pravo na zaborav”
  • Pravo na prigovor
  • Pravo na ograničavanje obrade podataka
  • Pravo na ispravku
  • Pravo na pristup i kopiju

 

Ukoliko želite da realizujete neko od gore navedenih prava, potrebno je da nam pošaljete e-mail na sledeću adresu: kontakt@dnktest.rs

 

3.Prikupljanje podataka o ličnosti prilikom posete stranice www.dnktest.rs

 

a) Našu početnu stranicu možete posetiti bez vaše identifikacije. Server koji opslužuje našu web lokaciju, odnosno webserver, prikuplja informacije o vama automatski ukoliko posetite našu web lokaciju. Podaci koje prikupljamo o vama su nam neophodni kako bismo obezbedili stabilnost i sigurnost naše internet prezentacije.


Webserver automatski identifikuje određene podatke o ličnosti (vaša IP adresa, datum i vreme vaše posete, pretraživač koji ste koristili, operativni sistem, ime domena i adresa vašeg internet provajdera).

Naša internet stranica takođe koristi kolačiće, a webserver čuva i te informacija.

 

Quest DNK Test analizira sve serverske protokole na anonimnoj osnovi u statističke svrhe. Na osnovu ovih analiziranja optimizujemo našu prisutnost na internetu.

 

b) Kompanija Quest DNK Test takođe koristi kolačiće. Kolačići su tekstualne datoteke koje se čuvaju na vašem hard disku. Kolačići ne mogu pokrenuti programe, niti mogu prenositi virus na vaš računar, laptop, tablet ili mobilni urešaj.

Naša internet stranica koristi sledeće kolačiće:

  • Privremene kolačiće. Ovi kolačići se brišu automatski nakon zatvaranja pretraživača. Ovi kolačići čuvaju sesije uz pomoć kojih se omogućava prepoznavanje vašeg računara ukoliko se vratite na naču veb prezentaciju.

  • Trajne kolačiće. Ovi kolačići se brišu nakon određenog vremenskog perioda. Kolačiće možete obristai u bezbednosnim podešavanjima vašeg pretraživača.

c) Kolačići trećih lica prisutni na našoj internet stranici

Trećim licima je dozvoljeno da na vaš računar postavljaju kolačiće za našu internet stranicu.

 

Quest DNK Test internet stranica koristi Google Analitiku.

Google analitika koristi kolačiće u vidu tekstualnih datoteka postavljenih na vaš računar. Ovi kolačići pomažu prilikom analize kako našu internet stranicu korisnici koriste. Kolačići Google Analitike se obično prenose na Google server koji se nalazi u SAD, gde se i čuvaju. Kolačiće možete sprečiti tako što ćete podesiti vaš pretraživač da ne čuva kolačiće. 

 

Korisnički podaci koje koristimo su pseudonimizovani. Takođe, imate mogućnost da odbijete korišćenje kolačića Google Analitike, ali u tom slučaju nećete moći da koristite sve funkcionalnosti ove internet stranice.

 

Sprečavanje korišćenja kolačića Google Analitike tako što ćete preuzeti dodatke za pretraživač dostupne na sledećim linkovima:

 

https://tools.google.com/dlpage/gaoptout 

https://chrome.google.com/webstore/detail/block-yourself-from-analy/fadgflmigmogfionelcpalhohefbnehm?hl=end) Quest DNK Test internet stranica takođe koristi funkciju “Prilagođena Publika” (Custom Audiences) za retargeting, odnosno ponovno oglašavanje na Facebook Inc. Ova funkcija se koristi za prikazivanje oglasa zasnovanih na interesovanju posetioca naše stranice.


Na sledećem linku možete saznati više o politici privatnosti kompanije Facebook: https://www.facebook.com/about/privacy/

Ovu funkciju takođe možete isključiti na sledećem linku: https://www.facebook.com/settings/

 

Kako biste ovu opciju pravilno isključili potrebno je da se prijavite na vaš Facebook nalog i isključite opciju koja se nalazi na sledećem linku:

https://www.facebook.com/ads/website_custom_audiences/

 

Ukoliko želite da onemogućite praćenje na Facebook društvenoj mreži kliknite ovde:http://optout.aboutads.info/?c=2&lang=EN

 

e) Prilažemo vam adrese relevantnih provajdera, dodataka i URL njihovih izjava o privatnosti:

– Facebook Inc., 1601 S California Ave, Palo Alto, Kalifornija 94304, SAD

https://www.facebook.com/policy.php

https://www.facebook.com/help/186325668085084

https://www.facebook.com/about/privacy/your-info-on-other

https://www.facebook.com/about/privacy/your-info

 

f) YouTube integracija video snimaka


Quest DNK Test internet stranica takođe sadrži video zapise koji se nalaze na YouTubeu i koje se čuvaju na www.youtube.com, a kojis se mogu puštati sa naše internet stranice.

 

Prilikom posete našeg internet sajta YouTube dobija informacije o vašoj poseti. Ukoliko ste prijavljeni na Google vaši podaci se usklađuju direktno sa vašim nalogom. Ukoliko ipak ne želite usklađivanje sa vašim YouTube profilom, potrebno je da se odjavite pre pritiska na dugme.

 

g) Kontakt

 

Ukoliko nas kontaktirate putem e-maila, ili popunjavanje obrasca za kontakt, ti podaci će biti sačuvani kako bismo mogli da odgovorimo na vaša pitanja. Ti podaci će biti izrisani kada njihovo skladištenje više nije neophodno. Obrada se ograničava ukoliko postoje zakonski vremenski rokovi za čuvanje vaših podataka.

 

4.Period čuvanja

 

Period čuvanja traje do 5 godina. 

 

5.Prenos podataka o ličnosti

 

Vaši pdaci se prenose na: Facebook Inc., Google Inc., Instagram Inc., YouTube.

 

6.Kontakt

 

Ukoliko imate pitanja ili komentare u vezi sa politikom privatnosti i kolačićima, možete nas kontaktirati na: kontakt@dnktest.rs